Yoga Centrum Delfzijl                      KASHMIR YOGA EN  MASSAGE  (SHIATSU & ONTSPANNING)!

 

- Binnenkort verandert Yoga Centrum Delfzijl haar naam in Huis van Zen.
Achter de schermen zijn we druk bezig met de nieuwe website. Het huis van Zen is gericht op het vergroten van zelfkennis/zelfbewustzijn opdat innerlijke groei (weer) mogelijk is. Het biedt diverse vormen van massage,
Kashmir Yoga, (klank)meditatie  en Sjamaanse (meditatie)reizen aan.

 

 

TOT NADER BERICHT ZIJN ER VANWEGE COVID-19 GEEN YOGA LESSEN OP LOCATIE MOGELIJK.

Onderstaand vind je de lestijden voor de 2e helft van 2020. Ivm met de 1,5M maatregel is het max. aantal leerlingen 4 personen. Bij Yoga op de stoel 6 personen.

Lesrooster       3 september t/m 20 november (12x)

woensdag

19.30 - 20.45 uur Kashmir Yoga 

donderdag

10.30 - 11.45 uur Kashmir Yoga

Er zijn yoga matten aanwezig. Neem in ieder geval een grote handdoek of iets anders mee waarop je kunt liggen. Natuurlijk kun je ook je eigen yogamat meenemen als je wilt.

Dreamtime klankmeditatie - zaterdag 26 september

Samen met Margreet Sleeboom (ervaren klankspeler) neem ik je mee op reis. Kom genieten van de klanken van klankschalen, gong en fluit en ervaar wat een intens effect die klanken - de trillingen - op je kunnen hebben. Etherische olie brengt de passende geur om je in de juiste stemming te brengen voor de geleide meditatie.

De deur is open vanaf 19.00 uur. De klankmeditatie begint rond 19.15 uur.

Meld je aan wanneer je behoefte hebt aan het op een andere manier ervaren van totale ontspanning
mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bellen mag ook 06 30801854


Max. 6 personen. Er zijn matten aanwezig om op te liggen maar je mag ook een stretcher/deken/kussen meebrengen voor wat meer comfort.
Kosten: 20 euro

 

 Tarieven Kashmir Yoga:

Vanwege de 1,5 M maatregel is het alleen mogelijk om je voor een geheel blok op te geven. Er is nu dus geen ruimte voor het volgen van losse lessen.  De kosten bedragen dit seizoen 180 euro en het lesgeld dient in zijn geheel voor aanvang overgemaakt te zijn op rek.nr. NL26INGB0673482677 t.n.v. the piccadilly o.v.v. kashmir yoga of contant bij aanvang van de eerste les. Het is tevens mogelijk om gemiste lessen (max. 2) te gebruiken als deelbetaling voor een massagebehandeling naar keuze. M.u.v. klankschaal massage.

Heb je nog vragen? Loop gerust eens binnen of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06 - 3080 1854

 

 

MASSAGE - THERAPIE

Yoga Centrum Delfzijl beschikt tevens over een massageruimte. Voor diegenen die yogalessen bij mij volgen geldt dat gemiste lessen (max. 2) gebruikt kunnen worden als deelbetaling voor een massage behandeling naar keuze.

Van tevoren wordt afgesproken of de behandeling overwegend op ontspanning gericht is of therapeutisch van aard is. In de praktijk blijkt echter vaak dat de massagebehandeling een combinatie van beide is. Ik werk vanuit het holistisch principe dus iedere behandeling wordt afgestemd op de persoon. Gelieve geen make-up te gebruiken bij een massagebehandeling.

Zie ook onder contra indicaties.

 

MASSAGE zorgt voor diepe ontspanning • geeft nieuwe (levens) energie • heft pijnklachten op of vermindert deze • maakt spieren weer soepel • stimuleert de bloedsomloop • stimuleert de stofwisseling • zorgt voor afvoer van afvalstoffen • beïnvloedt het functioneren van organen • leert contact maken met het gevoel • zorgt voor balans in het lichaam

 

Hieronder wordt een kort overzicht gegeven van de massages. Voor een compleet overzicht zie onder het menu MASSAGES

 

MASSAGE TARIEVEN- Massages op afspraak

- SHIATSU 90 min (incl. intake) complete lichaamsbehandeling  € 90    Therapeutisch en ontspannend

- SHIATSU 60 min (incl. intake) € 60Therapeutisch

- SHIATSU 60 min (incl. intake) € 60 Ontspannend

- Klassieke massage 60 min € 60 Ontspannend

- Klankschaalmassage 50 min € 50 Ontspannend

- Gezichtsmassage 30 min € 30 Ontspannend

- Handmassage 30 min € 30 Ontspannend

- Voetmassage 30 min € 30 Ontspannend

 

SHIATSU

Shiatsu is een Japanse drukpuntmassage die de doorbloeding van de spieren beïnvloed , het zenuwstelsel reguleert, het hormonale stelsel beïnvloed en energetisch het doorstromen van de meridianen (=energiebanen) activeert. Een goed uitgevoerde massage heeft effect op het totale lichaam! Het vermindert zowel fysieke als geestelijke klachten, of kan er zelfs voor zorgen dat deze helemaal verdwijnen. De massage is gericht op het corrigeren van fysieke onbalans. Ervaring leert dat overbelasting van spieren en gewrichten er vaak ongemerkt in sluipt. De geest wil dan meer dan het lichaam aankan. Shiatsumassage is een mogelijkheid om bewust te worden van je lichaam. De massage wordt gegeven op een gekleed lichaam.
Er wordt gebruik gemaakt van de Namakoshi methode en Ken Yamamoto methode (K.Y. Technique)

 

KLASSIEKE (ZWEEDSE) MASSAGE

Klassieke massage stimuleert de doorbloeding van weefsels en voert afvalstoffen af. Verhardingen, knopen, verkrampingen, stijve spieren en afvalstofophopingen worden middels enkele stevige massagetechnieken weggemasseerd.

– Wanneer je in redelijk tot goede conditie verkeert zijn binnen één à twee klassieke massages van 60 minuten stijfheid van spieren verdwenen.
– Wanneer dit niet het geval is, dan is je conditie minder en zijn er oorzaken die het zelfherstellend vermogen belemmeren. De massage zal dan een klachtgericht karakter krijgen.
– Laat jezelf indien je een druk leven hebt preventief masseren. Afhankelijk van je dagelijkse inspanningen wat nodig is één keer in de maand tot eens keer in de vijf maanden.

 

KLANKSCHAAL MASSAGE

Bij klankmassage vindt de massage plaats dmv een klankschaal, of eigenlijk door haar trillingen. Bij een klankmassage worden klankschalen op het geklede lichaam geplaatst. Door zacht aanslaan worden de klankschalen in trilling gebracht. De zo ontstane klanktrillingen worden aan het lichaam doorgegeven. Deze klanktrilling ervaren de meeste mensen als aangenaam, weldadig en ontspannend.

VOETMASSAGE

Een voetmassage kan ontspannend werken doordat de bloedcirculatie in de voeten (weer) op gang gebracht wordt. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de voet tevens gezien als een land kaart waarvan bepaalde punten op de voetzool naar een specifiek orgaan wijzen. Het masseren van deze punten kan ervoor zorgen dat het lichaam geactiveerd wordt om zichzelf weer te herstellen. Vanuit de shiatsu wordt er gemasseerd om een betere doorstroming van de energie in het lichaam te verkrijgen waardoor lichaam en geest weer meer in balans komen.

Een voetmassage kan dus zowel ontspannend, genezend, energetisch als ook preventief op uw gezondheid werken.

GEZICHTSMASSAGE

Is gericht op ontspanning. Voor een optimaal effect van verjonging kan voorafgaand een uitgebreide nek-massage gedaan worden opdat deze spanningsvrij gemaakt wordt waardoor de afvalstoffen van het hoofd zo beter afgevoerd kunnen worden. Eventueel is een gezichtsmassage ook te combineren met een buik- hand- en/of voetmassage tot een behandeling van een uur.

 

er wordt niet gemasseerd indien er sprake is van;

– Koorts
– Algemene infectieziekten: verkoudheid, griep en keelontsteking wanneer het kantelpunt nog niet bereikt is. Indien herstel is ingetreden kan het weer wel
– Te veel pijn
– Extreme vermoeidheid en uitputting (massage kan dan slecht worden verwerkt)
– Slechte algehele gezondheid
– Interne klachten zoals; Hartproblemen, hoge bloeddruk, tumoren enz.
– Besmettelijke huidaandoeningen
– Algemeen onwel zijn: misselijkheid, braken, diarree
– Onverklaarbaar (nachtelijk) transpireren
– Onverklaarbaar gewichtsverlies
– Onverklaarbare vermoeidheid
– Duizeligheid
– Onderstaande pathologie beelden;
* Traumatische klachten zoals: grote open wonden
* Orthopedische klachten (botbreuken)
* Ernstige psychische klachten

 

Voor meer info en algemene voorwaarden zie onder menu MASSAGES