• Belangrijk is wel dat je je volledig bewust bent van het feit dat je een "clear mind" hebt. Dus keep it simple, keep it clear en neem dit waar.

  ">
  Up Next Keep it simple, keep it clear..........Les 63
  Wanneer ik mijn yoga oefeningen doe, dan doe ik deze zonder enige intentie what so ever. Mijn ervaring is dat ik dan de diepste uitwerking voel van de oefeningen. Het zorgt er bijv.ook voor dat ik het iedere keer weer als "nieuw" of als "anders" ervaar. Belangrijk is wel dat je je volledig bewust bent van het feit dat je een "clear mind" hebt. Dus keep it simple, keep it clear en neem dit waar.
 • Up Next Zit jij al lekker in je vel..?........Les 54
  Nothing outside yourself can cause any trouble. You yourself make the waves in your mind.If you leave your mind as it is, it will become calm.~ Shunryu Suzuki                                 Wanneer je goed geaard bent wil dat zoveel zeggen als dat je gewoon lekker in je vel zit. Heel bewust, dat dan weer wel. Dus dat je weet hoe het werkt en waar het vandaan komt.
 • Up Next Slow down, calm down, don’t hurry. Trust the process.....Les 43
  Geboren worden, opgroeien, iets leren, het kweken van een boom of plant, het oogsten, een storm die opkomt, het bereiden van voedsel. Het zijn allemaal voorbeelden van een proces. Een proces staat niet op zich maar is een serie van activiteiten. Wij, als individu zijn ook onderdeel van een proces. En het beoefenen van Kashmir Yoga is ook een proces. Soms kun je spreken van een begin en een eind, maar wanneer je in staat bent om verder uit te zoomen met je blik zul je ervaren dat de meeste processen circulair zijn. Dat het zich op een eindeloze manier herhaalt. Niet op exact dezelfde manier maar telkens aangepast aan de dan geldende omstandigheden.Op zo'n manier zou je het beoefenen van Kashmir Yoga ook kunnen bekijken. Waarom haasten, jezelf onder druk zetten,prestaties najagen om hier maar zo goed mogelijk in te worden en jezelf alsnog voorbij lopen? In deze les leg ik je uit hoe je oefeningen kunt doen opdat het (zelf)vertrouwen in het proces toeneemt
 • Up Next "To understand nothing takes time....." Les 32
  Wanneer we in staat zijn yoga te beoefenen vanuit het “niet(s) doen” dan kunnen we het lichaam en daarmee ook onszelf ervaren zoals wij werkelijk zijn. De brug daartoe is het (telkens) richten van de aandacht op de ademhaling. Opdat onze geest rustig en kalm kan worden en onze waarneming accuraat wordt, zonder afleiding of verstoring van buitenaf. Daarom is de (on-line) beoefening van Kashmir Yoga geen doel op zich. Maar gaat het gewoon voort zoals het leven zelf.
 • Up Next Les4
 • De drie Dan Tians op een lijn brengen.

  Een ontspanningsoefening uit de Tao Yoga om in een toestand van diepe ontspanning en geestelijke rust te belanden.

  Voorbereiding: Ga het liefst op een stevige ondergrond liggen. Bijv. een opgevouwen wollen deken op de grond. Je moet zo plat mogelijk liggen. Ter ondersteuning van een chronisch gespannen nek of holle rug kun je een opgerolde handdoek gebruiken.

   

  ">
  Up Next Ontspanningsoefening 1
  De drie Dan Tians op een lijn brengen. Een ontspanningsoefening uit de Tao Yoga om in een toestand van diepe ontspanning en geestelijke rust te belanden. Voorbereiding: Ga het liefst op een stevige ondergrond liggen. Bijv. een opgevouwen wollen deken op de grond. Je moet zo plat mogelijk liggen. Ter ondersteuning van een chronisch gespannen nek of holle rug kun je een opgerolde handdoek gebruiken.  
 • Up Next Intro Kashmir Yoga
 • ">
  Up Next Les 1
  Welkom bij les 1 van Kashmir Yoga on-line. Het is overigens niet noodzakelijk de lessen in de gegeven volgorde te beoefenen. Sta jezelf toe om je hierbij door je gevoel te laten leiden en creeer zo je eigen “yoga pad” van ontwikkeling. Op deze manier raak je vertrouwd met het luisteren naar je lichaam en dus het contact met jezelf. Of zoals een Chinees gezegde luidt, "De verdraaide boom leeft zijn leven, terwijl de rechte boom in planken eindigt".