Soms heb je nergens behoefte aan. Alleen even op adem komen. In deze les focus op een diepe, gelijkmatige en ontspannen ademhaling. Dit begint met het (aan)leren van een volledige, dus lange, uitademing.

Related Videos

 •  
  Beweging is vooruitgang......    Les 18

  Beweging is vooruitgang...... Les 18

  Soms is je lichaam wel eens wat stijver dan normaal. Of dit nu komt omdat je de dag ervoor een verkeerde beweging hebt gemaakt of dat je misschien juist wel te veel beweging hebt gehad of gewoon omdat je fysiek even niet fit bent maakt eigenlijk niet zoveel uit. Hoewel bewegen dan niet aantrekkelijk lijkt zijn er wel degelijk oefeningen die je dan juist wel kunt doen. Dwing jezelf echter niet tot vooruitgang, maar beweeg alleen om te bewegen. Bewust en met aandacht bewegen heeft veelal tot gevolg dat het je helpt om rust, levenskracht en zelfvertrouwen te ontplooien, op basis waarvan je dan weer met vreugde en vrijwillig beslissingen neemt en weer vooruit kunt gaan. Dan zal iedere volgende stap echte vooruitgang zijn.

 •  
  Body + Spirit + Soul + Mind = YOU    Les 17

  Body + Spirit + Soul + Mind = YOU Les 17

  Les 17 begint met ontspanning en het energetisch opladen van body en mind. Vervolgens doen we kleine en eenvoudige oefeningen die hun uitwerking hebben op alle 7 chakra's. Ook goed voor het loslaten van oppervlakkige spanningen in lichaam en geest. Probeer ze zo aandachtig mogelijk uit te voeren. Sta jezelf niet toe ze onnadenkend af te raffelen en stel vast hoe je je na afloop voelt. Zonder daarover te oordelen.....

 •  
  Wie van de weg afwijkt leert zijn omgeving kennen......Les 14

  Wie van de weg afwijkt leert zijn omgeving kennen......Les 14

  Een van de kenmerken van mijn lesgeven in de Kashmir Yoga is dat ik zoveel mogelijk probeer valse zekerheden en dogma's te vermijden. Het is een stukje training van de geest opdat deze ook soepel blijft. Want wat heb je aan een soepel lichaam wanneer je mind vastgeroest is? Wees dus open voor wat op je weg komt, op het moment dat het komt. Zoek en vindt je eigen weg en maak je geen zorgen als je struikelt of valt; sta gewoon weer op, sla het stof van je kleren, lach er hartelijk om en ga verder. Veel plezier op je eigen weg! Deze les begint met een favoriete adem-oefening van mij. Je leert hiermee niet alleen diep en volledig te ademen maar tegelijkertijd intens te delen.

 •  
  Waar voel jij je vuur branden...? Les 12

  Waar voel jij je vuur branden...? Les 12

  Deze Kashmir yoga on-line les 12 is o.a. gericht op het voelen van je energie ofwel je middelpunt. Daar waar je je vuur voelt branden. Wanneer je goed je middelpunt kunt voelen dan zit je automatisch met je aandacht al (meer) in je lijf dan in je hoofd. Wees vooral niet bezorgd wanneer het deze keer niet zo goed lukt. Net zoals bij alle andere oefeningen is het hier ook een kwestie van (regelmatig) oefenen.

 •  
  Les 2

  Les 2

  "You are the sky.......everything else is the weather! Leer om zelfstandig vorm te geven aan je leven. Daarom is het niet noodzakelijk om de lessen in de gegeven volgorde te beoefenen. Probeer juist voor jezelf te ontdekken wat het beste voor je werkt. Soms is het misschien wel door 3x dezelfde les doen. Mocht je bepaalde oefeningen te zwaar vinden doe het dan kort of in stukjes of sla het gewoon even over. En vergeet vooral niet te Ontspannen! Ook tussen de oefeningen door… 

 •  
  Les 1

  Les 1

  Welkom bij les 1 van Kashmir Yoga on-line. Het is overigens niet noodzakelijk de lessen in de gegeven volgorde te beoefenen. Sta jezelf toe om je hierbij door je gevoel te laten leiden en creeer zo je eigen “yoga pad” van ontwikkeling. Op deze manier raak je vertrouwd met het luisteren naar je lichaam en dus het contact met jezelf. Of zoals een Chinees gezegde luidt, "De verdraaide boom leeft zijn leven, terwijl de rechte boom in planken eindigt".