Kappalabhati wordt ook wel middenrif ademhaling genoemd. Omdat door het aantrekken van je buikspieren je heel krachtig je adem uit je longen kunt persen waardoor het middenrif telkens met een "stootje" naar boven gedrukt wordt. Net zoals bij alle ademoefeningen is het van belang dat je geleerd hebt op een ontspannen manier rechtop  te zitten. Pas dan kun je goed gebruik maken van je buikspieren. Wanneer je (buikspieren) vermoeid raakt en daardoor het ritme verliest neem dan even een (adem)pauze en wacht tot je weer tot rust bent gekomen. Begin met 3 sessies van 20 uitademingen. Neem na iedere sessie een pauze om weer te ontspannen. Begin iedere sessie vanuit ontspanning. Pas wanneer je geheel ontspannen de eerste sessies kunt doen mag je beginnen met het langzaamaan verlengen vd sessies.

Wanneer je zeker wilt weten of je de oefening goed blijft doen geef je dan op voor het on-line lesprogramma. Hierbij ontvang je een persoonlijke begeleiding bij je yoga beoefening.

Related Videos

 •  
  Nadi shodana / wisselademhaling

  Nadi shodana / wisselademhaling

  Bij het beoefenen van de nadi shodana zorg je ervoor dat de luchtstromen door zowel je linker- als je rechter engergiekanaal gelijk zijn. Men zegt dat de vrouwelijke- en mannelijke energie in jou hierdoor weer in balans komen. De oefening kalmeert emoties, vermindert stress en is een goede voorbereiding op meditatie. Probeer tijdens de gehele oefening bewust te blijven van je ademritme en neem op de achtergrond je lichaam waar. Pas, wanneer nodig, kleine correcties toe in je lichaamshouding zonder de aandacht van je ademritme te verliezen of te verstoren. Stop de oefening wanneer je niet (meer) ontspannen rechtop kunt blijven zitten. Wanneer je zeker wilt weten of je de oefening goed blijft doen, geef je dan op voor het on-line lesprogramma. Hierbij ontvang je een persoonlijke begeleiding bij je yoga beoefening.

 •  
  "To understand nothing takes time....."   Les 32

  "To understand nothing takes time....." Les 32

  Wanneer we in staat zijn yoga te beoefenen vanuit het “niet(s) doen” dan kunnen we het lichaam en daarmee ook onszelf ervaren zoals wij werkelijk zijn. De brug daartoe is het (telkens) richten van de aandacht op de ademhaling. Opdat onze geest rustig en kalm kan worden en onze waarneming accuraat wordt, zonder afleiding of verstoring van buitenaf. Daarom is de (on-line) beoefening van Kashmir Yoga geen doel op zich. Maar gaat het gewoon voort zoals het leven zelf.