Geef jezelf de tijd voor contemplatie of integratie, wat een mooi woord is om zaken te laten bezinken. Het lijkt alsof je niets doet.
Dit nietsdoen is nodig.

Related Videos

 •  
  Keep it simple, keep it clear..........Les 63

  Keep it simple, keep it clear..........Les 63

  Wanneer ik mijn yoga oefeningen doe, dan doe ik deze zonder enige intentie what so ever. Mijn ervaring is dat ik dan de diepste uitwerking voel van de oefeningen. Het zorgt er bijv.ook voor dat ik het iedere keer weer als "nieuw" of als "anders" ervaar. Belangrijk is wel dat je je volledig bewust bent van het feit dat je een "clear mind" hebt. Dus keep it simple, keep it clear en neem dit waar.

 •  
  Een ervaring ipv een gedachte.    Les 65

  Een ervaring ipv een gedachte. Les 65

  Waarom ik telkens van je vraag om te focussen op het voelen? Omdat wanneer je voelt, je dan pas zult begrijpen wat ik bedoel met het ontdekken van je ware zelf. Als je nog niet bewust hebt leren voelen blijft dit een abstract begrip. Een gedachte. Het dient een ervaring te zijn. Niet een gedachte. Een ervaring die je voelt in alle vezels van jouw lichaam. Een ervaring die jouw hart raakt.

 •  
  Mindfulness.  Les 61

  Mindfulness. Les 61

  Hoewel we geen controle hebben over wat anderen doen, kunnen we wel de macht in eigen handen nemen door ons bewust te zijn van onze eigen gedachten, acties en keuzes. Tegen onszelf liegen zal geen genezing creëren, maar meer innerlijk conflict.

 •  
  Doe jouw ding en laat het dan gaan......Les 71

  Doe jouw ding en laat het dan gaan......Les 71

  Het beoefenen van yoga kan ervoor zorgen dat je kalm en evenwichtig wordt. Wat overigens niet wil zeggen dat je nooit meer een woedeuitbarsting zult krijgen. En dat wanneer dat gebeurt het een zwakte is. Je bent immers geen robot. Je blijft een mens van vlees en bloed met alle emoties die daarbij horen. Kashmir Yoga berust niet op controle. Het is geen discipline. Je doet gewoon je ding en wanneer je klaar bent laat je het gaan.

 •  
  Gewoon beginnen.  Les 66

  Gewoon beginnen. Les 66

  Meestal begin ik de video met een korte text. Vanwege educatieve redenen of omdat sommige mensen een reden nodig hebben waarom ze Yoga doen. Omdat ze er rustig willen worden. Gezond. Soepel. etc. Dit keer begin ik de video op mijn eigen favoriete manier. Nl. gewoon gaan zitten, aandacht naar binnen richten en beginnen. Met voelen, met luisteren. En mijn lichaam laat vervolgens vanzelf weten wat ze nodig heeft..

 •  
  Een gesprek beginnen begint met......ruimte bieden.   Les 80

  Een gesprek beginnen begint met......ruimte bieden. Les 80

  Jezelf leren kennen is eigenlijk best moeilijk. Het is iets voor gevorderden. Nl. wanneer je naar jezelf kijkt is dat best heel confronterend. Daarom kijken we liever naar een ander. Hoe leer je jezelf eigenlijk kennen? Nou door een "gesprek" te beginnen. Hoe creeer je ruimte? Doe 1 ding tegelijk, doe het weloverwogen, wees aanwezig/aandachtig, doe minder je best, sta open.

 •  
  Buig voor jezelf en wees aanwezig......Les 79

  Buig voor jezelf en wees aanwezig......Les 79

  Stop met proberen de film van je leven snel vooruit te spoelen en op zoek te gaan naar toekomsten die nooit lijken te komen. Buig in plaats daarvan diep voor jezelf zoals je werkelijk bent. Je pijn, je verdriet, je twijfels, je diepste verlangens, je angstige gedachten, zijn geen fouten, en ze vragen er niet om geheeld te worden. Ze vragen erom omarmd te worden.

 •  
  De afwijzing is het probleem......Les 78

  De afwijzing is het probleem......Les 78

  Wat is de angst? Waarom ben je zo bang? Wees onbevreesd.Zelfs als je het gevoel hebt dat iemand tegen je is, is hij ook niet tegen je - want iedereen is bezorgd om zichzelf, niet om jou.Er is niets te vrezen. Wie kan je raken? En wat raken ze eigenlijk? Het is niet jou dat ze raken maar het (zelf)beeld van jou. Dus creeer geen barrières. Dan is ontspanning mogelijk.

 •  
  Learn to sit back and observe. Not everything needs a reaction.   Les 77

  Learn to sit back and observe. Not everything needs a reaction. Les 77

  Wanneer je in staat bent om Kashmir Yoga te beoefenen met een "state of mind" die volledig ontspannen is zul je ongetwijfeld merken dat de uitwerking van de oefeningen veel dieper gaan. Je ontspanning is dieper, je soepelheid en je bewustzijn. Soms treedt deze mentale houding spontaan (en onbewust) op en zeg je na die tijd dat het een fijne les was of dat de oefeningen heel prettig waren. De kunst is natuurlijk om ervoor te kiezen deze mentale houding bewust aan te nemen en hierdoor je hele yogabeoefening te verdiepen.